Karkkilaan maahanmuutto- ja kotouttamisohjelma

Karkkilan kaupungilla ei ole laadittu maahanmuutto- tai kotouttamisohjelmaa. Maahanmuuttovirasto käsillä olevan kriisin alkumetreillä kyseli kuntien ja kaupunkien halukkuutta ja mahdollisuutta nyt saapuvien henkilöiden ja perheiden majoittamiseen. Lausuntoja kunnioitettiin ja ne otettiin huomioon. Tilanne muuttui nopeasti kiireen keskellä. Yksityisten kanssa tehtiin sopimuksia kuntaa tai kaupunkia kuulematta.

Sosiaali- ja terveysministeriössä, työ- ja elinkeinoministeriössä, oikeusministeriössä, siis käytännössä kaikissa ministeriöissä virkamiehet tekevät pitkää päivää, jotta hallitsematon ja kansainvälisiä sopimuksia loukkaava siirtolaisuus saadaan kuriin. Maahanmuuttovirasto on tiukentanut kantaansa, pohjoismaiden ministerit sopivat tavoitteekseen yhtenäisten käytänteiden luomisen.

Meitä on koetettu aivopestä; Eihän se mitään maksa, valtio maksaa. Hyvä ystävä, valtio olet sinä ja minä. Puolueettomia laskelmia kustannuksista on ollut mahdoton saada. Jos niitä on kysytty, niin on leimattu rasistiksi. Tilanne on muuttunut olennaisesti muutaman viikon aikana. On ymmärretty, että opetuksen ja varhaiskasvatuksen lisäksi tilanne kuormittaa myös muita toimialoja kuten sosiaali- ja terveyssektoria sekä luo painetta uudelle asuntotuotannolle. Taloustutkimuksen juuri julkaisema mielipidemittaus kertoi maahanmuuttokriittisten mielipiteiden kasvaneen.

Kukaan ei kiistä, että esim. Syyriassa ja tietyissä osissa Irakia on täysi sotatila. Humanitäärisen avun tarve on välttämätön ja avulla on kiire. Siitä millä tavalla ja missä ongelma ratkaistaan, ollaan montaa mieltä. Pitäisikö apu mieluummin kohdistaa lähelle kriisialuetta? Ovatko nyt Suomeen saapuneet henkilöt niitä, joilla on välittömin avun tarve? Mitä jos tarjoaisimmekin pääosin apua niille, jotka ovat jo YK:n pakolaisleireillä, ja ovat saaneet pakolaisstatuksen?

Ehdotamme, että Karkkilaan laaditaan maahanmuutto- ja kotouttamisohjelmat. Lähtökohtaisesti niissä noudatetaan viimeisimpiä linjauksia ja päätöksiä, joita maahanmuuttovirastossa ja ministeriöissä on tehty.

Ohjelmia suunnittelemaan perustetaan viranhaltija – vetoinen projektiryhmä, jonka edustajat koostuvat kaikista poliittisista ryhmistä, mukaan lukien sitoutumattomat valtuutetut sekä Muutoksen edustaja. Ennen kuin ohjelmat tulevat kaupunginvaltuustoon päätettäväksi, ne käyvät lausuntokierroksella valtuustoryhmillä.
Karkkilan Perussuomalaiset näkevät, että näin toimien kaikkien ääni tulee kuuluville, ja demokratia toteutuu parhaalla mahdollisella tavalla.

Karkkilan Perussuomalaisten valtuustoryhmä

Esitetty valtuuston kokouksessa 2.11.2015

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa