Ilta- ja viikonloppupäivystys Karkkilaan

Kaikille terveydenhuollossa lienee tässä vaiheessa tuttua, että hallitus haluaa keskittää laajan ympärivuorokautisen päivystyksen yöllisine leikkauksineen kahteentoista sairaalaan.
Muut keskussairaalat päivystäisivät 24/7, mutta suppeammin palveluin, jotka sovitaan sairaalakohtaisesti myöhemmin.

Monilta näyttää kuitenkin menneen ohi, että uudistuksen seurauksena on tarkoitus lisätä terveyskeskusten virka-ajan ulkopuolista kiirevastaanottoa.

Sosiaali- ja terveysministeriöstä arvioidaan, että noin sataan terveyskeskukseen kaivataan tulevaisuudessa kiirevastaanottoa arki-iltaisin ja päiväsaikaan viikonloppuisin, koska varsinainen päivystys on kaukana tai kuormittunut. Se on paljon, sillä Suomessa on noin 150–160 terveyskeskusta. Tämä on ministeriön tahto, ja nyt terveyskeskusten kiirevastaanotot pyritään kirjaamaan lakiin.

Uudistuksen tavoite on pitää lievästi sairaat poissa päivystyksistä, mutta antaa silti kiireisille tapauksille hoitoa. Päivystyksen pitää olla kohtuullisen matkan päässä ja saavutettavissa. Tätähän se ei meille ole, kun julkinen liikenne Karkkilasta Lohjalle on hyvin heikkoa tai olematonta.

Terveyskeskuksen pitää pystyä ottamaan esimerkiksi korvakipuinen lapsi samana päivänä hoitoon, myös illalla ja viikonloppuisin päiväaikaan. Näin linjataan ministeriöstä.

Karkkilan perussuomalaiset tekevät aloitteen, että Karkkila ja sen edustajat Karviaisen yhtymähallituksessa tekevät kaikkensa, jotta Karkkila on mukana näiden sadan terveysaseman joukossa, jossa lakimuutoksen seurauksena tulee jatkossa olemaan ilta- ja viikonloppupäivystys.

Karkkilan Perussuomalaiset

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa