Liikennekaari ja perussuomalaisten kädenjälki

Perussuomalaiset tekivät liikennekaaresta paremman

Hallitus otti jälleen tällä viikolla merkittävän askeleen yhden tämän vaalikauden kärkihankkeen toteuttamiseksi, kun esitys liikennekaaren ensimmäisestä vaiheesta valmistui. Liikenneministeri esitteli luonnoksen uudistukseksi jo keväällä, mutta se ei silloin Perussuomalaisille kelvannut. Halusimme tehdä siitä paremman.

Nyt hyväksytyssä esityksessä Perussuomalaisten tavoitteet täyttyvät. Kokonaisuudessaan liikennekaari on osa normien purkua ja mahdollistaa liikenteen digitalisoinnin. Ammattiliikenteen tuottavuus paranee ja asiakkaille palvelujen saatavuus tehostuu. Meille tärkeää on, että palvelujen laatu ja saatavuus turvataan koko maassa.

Toisin kun muut hallituspuolueet olisivat esittäneet, Perussuomalaisten vaatimuksesta taksiliikenne säilyy luvanvaraisena ja sen kotimaisuus turvataan. Taksiyrittäjän on ilmoitettava pääasiallinen palveluaika sekä toiminta-alue ja yritysten kotipaikkana on oltava Suomi ja yrityksellä tulee olla suomalainen Y-tunnus. Ajoneuvo pitää olla rekisteröity Suomeen ja katsastettu. Kuljettajalla on oltava ajolupa ja hänen on osattava suomea. Ajolupa voidaan evätä liikennerikkomuksiin tai törkeisiin rikoksiin syyllistyneiltä.

Kaikilla takseilla on siis jatkossakin yhtäläiset mahdollisuudet ja velvollisuudet harjoittaa liiketoimintaa. Suomesta ei tullut taksiautoilun villiä länttä vaan toiminta pysyy kontrolloituna.

Tekopyhä oppositio vastustaa kaikkea

Vuoden 2017 budjettia käsiteltiin eduskunnassa koko viikko. Oppositio syytti hallitusta minkä kerkesi erilaisilla väitteillä suurituloisten suosimisesta ja kaverikapitalismista. Demarit esittivät velkapiirakkansa, jota jopa Helsingin Sanomat pääkirjoituksessaan haukkui populistiseksi. Se, kuten muutkin opposition väitteet, kun eivät perustuneet oikein mihinkään. Tekopyhyys vain paistoi.

Perussuomalaiset ovat jo pitkään tienneet ja sen ääneen myös sanoneet, että edellinen hallitus teki virheen antaessaan suuryrityksille ylisuuren, melkein miljardin euron yhteisöveron alennuksen. Se suosi suurituloisia ja oli todellinen esimerkki kaverikapitalismista. Päätöksestä hyötyivät lopulta eniten suuret pankit. Toiko se työpaikkoja ja kotimaista kysyntää? Epäselväksi on jäänyt. Ja valtiovarainministeripuolueenahan oli tuolloin SDP.

Nykyinen hallitus on tehnyt toisenlaisen arvovalinnan. Oikeudenmukaisemman ratkaisun, jolla parannetaan ostovoimaa ja talouskasvua. Siitä on laskelmia ja faktaa. Me annamme palkansaajille ja eläkeläisille vastaavan kokoluokan veroalennukset kuin suuryritykset edellisellä hallituskaudella saivat. Me painotamme niissä pieni- ja keskituloisia.

Oikeudenmukainen perintöverotus

Oppositio on syyttänyt hallitusta myös siitä, että se antaa miljoonaperijöille perintöveroalen. Tämäkään ei pidä paikkaansa. Tämän hallituksen perintöveroale annetaan kaikille perinnöille ja samalla muun muassa korotetaan 50 %:lla lesken ja alaikäisen lapsen verovapaan perinnön osuutta.

Lisäksi tukitaan vihdoin porsaanreikä, joka on mahdollistanut pankeille tuottoisan bisneksen suunnittelemalla perintöverotusta säästöhenkivakuutuksella.

Kirjoitettu 23.9.2016

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa