Lakiesityksiä hyväksytty ja Guggenheimille auf Wiedersehen

Tukku hyviä lakiesityksiä hyväksytty eduskunnassa

Eduskunta jää kesätauolle tänään. Viimeisinä viikkoina täysistunnossa on hyväksytty useita lakiesityksiä, jotka nyt etenevät käytäntöön. Demokratia on joskus hidasta. Päätöksen tekemisestä alkaa usein kuukausia kestävä lainsäädäntötyö. Määrätietoinen uurastus monille Perussuomalaisille tärkeissä asioissa tuottaa vihdoin tulosta, ja hallituksen päätösten vaikutukset alkavat näkyä myös käytännössä.

Eduskunta hyväksyi tällä viikolla kaksi merkittävää muutosta ulkomaalaislakiin. Molemmilla muutoksilla toteutetaan hallitusohjelmaa sekä maahanmuuttopoliittisen ohjelman kirjauksia. Muutoksilla tiukennetaan perheenyhdistämisen ehtoja. Jatkossa kriteerinä ovat tiukat tulorajat.

Lisäksi muutoksilla lyhennetään kielteisen turvapaikkapäätöksen valitusaikoja. Tämän myötä prosessi nopeutuu. Kielteisiä päätöksiä annetaankin nykyään entistä enemmän, kun lähtömaiden turvallisuusarvioiden päivitykset näkyvät jo käytännössä. Helsingin Sanomat uutisoi tällä viikolla, että yli puolet toukokuussa annetuista päätöksistä on ollut kielteisiä.

Eduskunta on hyväksynyt myös lakimuutoksen, jolla omais- ja perhehoitajien asema paranee. Vapaapäivät taataan ja perhehoitajien palkkio nousee. Vihdoin siirrytään siis juhlapuheista tekoihin.

Nämä ovat esimerkkejä päätöksistä, jotka ovat syntyneet nimenomaan meidän aloitteestamme. Ilman meitä näitä hyviä muutoksia ei olisi tehty.

Ei Guggenheimia

Perussuomalainen kädenjälki näkyy hallitustyöskentelyssä meille tärkeiden asioiden edistämisessä, mutta myös meille epämieluisten asioiden torppaamisessa. Jälkimmäiset ”voitot” tulevat tietysti harvoin julkisuuteen.

Yksi kuluneen kevään kestoaihe on ollut Guggenheim-museo, jonka hallituskumppanit ovat toistamiseen nostaneet pöydälle. Perussuomalaisten ansiosta hallitus ei osallistu Guggenheim-museon rakentamiseen. Keskusta ja kokoomus olisivat molemmat olleet valmiita myöntämään 50 miljoonaa euroa valtion rahaa kyseiseen hankkeeseen. Perussuomalaiset eivät voi hyväksyä sitä, että aikana, jolloin joudumme tekemään kovia leikkauksia, syytäisimme veronmaksajien rahoja elitistisiin projekteihin.

Jankkaus ja taivuttelu jatkui viikkoja, mutta viimein Perussuomalaisten viesti meni perille: Valtio ei osallistu Guggenheimin rahoitukseen!

Kirjoitettu 23.6.2016

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa